Prieks gatavot

Jēra kājas cepetis

Posted on: Maijs 3, 2011

Uz Lieldienu pusdienām bija pieteicies paprāvs pulciņš ciemiņu. Pēc šūpošanās un olu ripināšanas svaigā gaisā visi bija manāmi izsalkuši, tādēļ galdā bija jāceļ kas īpašs. Manuprāt, šādiem pavasarīgiem svētkiem vispiemērotākais ir jēra cepetis, kas pēc garšas ir maigs (ja izvēlēts jērs, nevis veca aita), bet rozmarīns tā buķeti padara intersantu un bagātīgu. Jēra kāja, ietīta un cepta follijā, ir ļoti saulīga, tai nav nepieciešama papildus mērce. Īpaši pavasarīgai noskaņai iesaku šo cepeti pasniegt ar tvaicētiem dārzeņiem vai svaigiem lapu salātiem.Sastāvdaļas:

1. Jēra kāja

2. 2 rozmarīna zariņi (uz 2 kg gaļas, nerēķinot kaulu)

3. ķiploks (8-9 daiviņas)

4. sāls

5. citrons

Smalki sakapā ķiplokus, no rozmarīna kātiņa notrauc lapiņas un sakapā kopā ar ķiploku un sāli (apmēram 2-3 ēdamkarotes, atkarībā no kājas izmēriem).Jēra kāju ieziež ar citronu sulu, lieto apmēram pusi no liela citrona. Rūpīgi iemasē.  Tad jēra gaļā izdara iegriezumus. Ar garu, asu nazi veic iegriezumu gar kājas centrālo kaulu.  Nelielākus, dziļākus iegriezumus līdz kaulam izdara arī pārējā kājā. Tajos rūpīgi pilda ar rozmarīna, ķiploku un sāls maisījumu. Tad arī kājas ārpusi rūpīgi iemasē ar šo maisījumu. Ugunsdrošā traukā liekam cepamo folliju, tajā liekam kāju un rūpīgi ietinam. Cepšana- uz katriem 450 gramiem gaļas (bez kaula) jārēķina 20 minūtes cepšanas laika 200- 220 grādu temperatūrā plus 20 minūtes, kuras ļaujam gaļai atpūsties. Es savu cepeti cepu attiecīgi stundu un pēdējās desmit minūtes noņēmu folliju, krāsnī ieslēdzu grilla režīmu. Ja jūsu krāsnij tāda nav, iesaku, folliju noņemt 20 minūtes pirms cepšanas laika beigām. Kad gaļa izcepta, to atstāj atpūsties mērenā siltumā. Pasniedz griežot šķēlēs.Labu apetīti!

About these ads

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


  • prieksgatavot: Visas receptes sastāvdaļas ir sanummurētas-1,2,3.. Tas man pašai vienmēr palīdz neizlaist kādu sastāvdaļu
  • Jana: Nesapratu tos produktu daudzumus. Tas punktiņš atdala nulles, nu 1.000g ir kā 1 kg domāts? Vai arī tā arī ir - 1,000g. Ja saprastu mērvienība
  • Lelde: Paldies par recepti! Vienkārša, no mājās vienmēr atrodamām izejvielām, turklāt tā ir iespēja tikt galā ar ledusskapī piemirstiem krējuma
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 132 other followers

%d bloggers like this: